Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alapítványok munkacsoportjának megalakulása

Alapítványok munkacsoportjának megalakulása

 

Helyszín: Civil Közösségek Háza
Salgótarján, Klapka György út 4.

Időpont: 2014. 06. 07.

 

Az összejövetel célja: rendszeres együttműködés kialakítása a városban működő alapítványok kuratóriumi elnökei között, tapasztalatcsere, forrásteremtés, közös pályázási lehetőségek felkutatása, a közéletben való részvétel erősítése, szolgáltatások kiajánlása, lehetséges bővítése.

A megjelent vezetők bemutatták alapítványuk működését, eredményeiket, beszéltek gondjaikról.

Felvázolásra került az, hogyan lehetne az információk áramlását gyorsítani, pontosítani, bevonni a fiatalokat a civil közéletbe. Az együttműködés egyfajta segítséget is jelent, különösen a jogszabályoknak való megfelelés feladatai gördülékenyebb elvégzésében, jogi, pénzügyi tanácsadásban, az infrastruktúra használatában.

 

Közös akarattal nyilatkozat született arról, hogy tekintsék ezt az alkalmat az „Alapítványok Munkacsoportja” megalakulásának.

 

A résztvevők elfogadták az alábbiakat:

  • Koordinálja a további munkát a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke.
  • Közzé teszik, hogy soraikba várnak minden érdeklődő alapítványi partnert.
  • A munkacsoport munkájához a Civil Közösségek Házában helyet és infrastruktúrát, valamint adminisztratív munkatársat a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány biztosít.
  •   Összejövetelekre igény szerint kerül sor, meghívó levél által, de legalább évente négy alkalommal (tervezés, SZJA 1%-ának kérése, beszámolási időszak, évzáró rendezvény).

 

Elérhetőségek pontosítása megtörtént.
A megbeszélés azzal zárult, hogy igyekszik mindenki népszerűsíteni az új civil szerveződést, erősítve ezzel az együttműködést.

 

Salgótarján, 2014. június 7.

 

Dr. Diósiné Taracsák Judit
kuratóriumi elnök