Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyitóoldal

Cikkek

Sok szeretettel várjuk az érdeklődőket !

2018.07.16

| Menüpont: Nyitóoldal

szakmai-meghivo-2018.07.26im.jpg

 

Pont itt party 2018

2018.07.16

| Menüpont: Nyitóoldal

20170724_pont_itt_party.jpg

 

Nyár eleji Civil Kerekasztal tanácskozás /Civil kódex tervezet

2018.07.16

| Menüpont: Nyitóoldal

Nyár eleji tanácskozást tartott a Salgótarjáni Civil Kerekasztal, a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány működési helyének rendezvény termében.

Fő napirendi pontban a tagság tárgyalta, kiegészítette, és megvitatta az új Civil Kódexet majd elfogadták a javított tervezetet.


Az ülés további részében, elkezdődött a Civil Hónap programjának előkészítése, 2018. szeptember hónapra tervezve. 


Téma: Az épített és természeti környezet összefüggése, a fenntarthatóság.

A nyár beköszöntével, a következő összejövetel augusztus végére várható.

dsc_0086.jpg

 

SZJA 1%-os felhasználása. A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített éves beszámolója és közhasznúsági

2018.06.08

| Menüpont: Nyitóoldal

 

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített éves beszámolója és közhasznúsági melléklet PK-342 2017. év

2018.06.06

| Menüpont: Nyitóoldal

 

Jegyzőkönyv kuratóriumi ülésröl OBH 2018

2018.06.06

| Menüpont: Nyitóoldal

 

Felügyelő Bizottsági ülés 2018

2018.05.28

| Menüpont: Nyitóoldal

2018. május 23-án a Felügyelő Bizottság teljes létszámmal tartotta meg ülését, amelyen elfogadta a kuratóriumi elnök által előterjesztett számviteli beszámolót és a közhasznúsági jelentést a 2017. évben végzett munkáról.

A Felügyelő Bizottság egyhangúlag megállapította, hogy az Alapítvány és Kuratóriuma 2017. évi működése során a vonatkozó törvényi, jogszabályi előírásoknak, rendeleteknek és saját Alapító okiratának megfelelően tevékenykedett. Közhasznú státuszát megőrizte. Az alapítvány a 2017. évet 2 694 e Ft. mérleg főösszeggel és 1 052 e Ft. tárgyévi eredménnyel zárta.

A Felügyelő Bizottság a megvitatott anyagot az alapítóknak és a kuratóriumi tagoknak elfogadásra javasolta.

 


dsc_0963.jpg

 

Alakuló ülés

2018.05.08

| Menüpont: Nyitóoldal

A Balassi Bálint Megyei Könyvtár Forgách-i Fiókkönyvtára adott színteret a Salgótarjáni Civil Kerekasztal alakuló ülésének, mely a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány és a Balassi Bálint Megyei Könyvtár Együttműködési megállapodásának köszönhető.

 

Az eseményen tizenhárom megválasztott kerekasztal tag vett részt, meghívott vendég volt Huszár Máté, Salgótarján Megyei Jogú Város alpolgármestere. Köszöntötte és jó munkát kívánt az újonnan megalakult testületnek, megerősítette, hogy a továbbiakban is a város vezetése erejéhez mérten mindenben támogatni fogja a kerekasztal munkáját.

Bódi Györgyné dr. megválasztott elnök, köszöntötte a jelenlévőket, és az új tagoknak felhívta a figyelmét arra, hogy tanácskozási joggal rendelkeznek bizottsági üléseken és közgyűlésben.

 

Ezután alelnök megválasztásra került sor, a jelenlevők Miklós Reának, és Uramecz Jánosnak szavaztak bizalmat, és a munkájukhoz sok sikert kívántak.

 

A délutáni további részében, a 2018. évi Salgótarjáni Civil Kerekasztal munkatervére érkezetek javaslatok, ötletek. A Civil Kódex aktualizálásról született döntés, valamint egy újabb díj létesítésről született tervezet.

Megállapodás született a szeptember hónapban megrendezésre kerülő hagyományos civil hónap témájával kapcsolatban. Az épített és a természeti környezet témában kerülnek megrendezésre a programok.

A továbbiakban kötetlen beszélgetésre került sor.

 

dsc_0458.jpg

 

Szeretetnap

2018.05.08

| Menüpont: Nyitóoldal

"Az élet csak arra vár, hogy megnyíljunk csodái előtt, hogy érdemesnek érezzük magunkat mindarra a jóra, amelyet számunkra tartogat. "
(Louis L. Hay)

A Sréter Ferenc Népfőiskolai Egyesület, tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Szeretetnapja elnevezésű programsorozatot Salgótarjánban.

Ebben az évben a Salgótarjáni Összevont Óvódások műsora nyitotta meg az eseményt a Főtéren, utána a helyi általános és középiskolás diákok munkáiból rendezett kiállítást nyitották meg a József Attila Művelődési és Konferencia Központ klubhelyiségében. Itt díjazták korcsoportok szerint a legjobb munkákat, melynek fő témája a szeretet, és a szeretet megélése volt.

A délutáni programok a Hello Caffe rendezvény termében folytatódtak, ahol Pántya Anita a Sréter Ferenc Népfőiskolai Egyesület elnöke köszöntötte a meghívott vendégeket, majd felkérte a SÁIK Petőfi Sándor Tagiskola 8. osztályos tanulóit a keringőjük bemutatására. Az ünnepi műsor a SÁIK Petőfi Sándor Tagiskola kórusának előadásával zárult Oláhné Franczúz Erika vezetésével.

A szakmai előadások előtt Dániel Zoltán Salgótarján Megyei Jogú Város alpolgármestere osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel.
A folytatásban Szentiványi Dóra ELTE Fejlődés- és Klinikai Gyermekpszichológiai Tanszék tanára tartott prezentációt. Őt követte Endrei Judit, televíziós műsorvezető, és Szily Nóra egy-egy beszámolóval.

Zárásként OláhnéFranczúz Erika és Danyi Sándor ajándék műsora zárta a délutánt és a pénteki programsorozatot.

A Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány köszöni a meghívást, és szeretnénk gratulálni a szervezőknek a program megvalósításához!

 

dsc00725.jpg

 

Salgótarjáni állásbörze

2018.05.08

| Menüpont: Nyitóoldal

A Salgótarjáni Foglalkoztatási Paktum szervezésében került megrendezésre a felnőttképzési kiállítás. A helyszínen első kézből kaphattak állásajánlatokat, informálódhattak a támogatási lehetőségektől, gyors állásinterjún vehettek részt a kilátogató érdeklődők.

Köszönjük a meghívást, alapítványunk örömmel tett eleget az invitálásnak!

 

dsc00516.jpg