Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyitóoldal

Cikkek

Elköltöztünk

2021.03.10

Tájékoztatjuk Önöket, hogy elköltöztünk. Új helyünk:

https://stcivilalapitvany.eoldal.hu/fenykepek/esemenyek/20210310_151218.html

https://stcivilalapitvany.eoldal.hu/fenykepek/esemenyek/20210310_151215.html

 

Elköltöztünk régi helyünkről.

Új Címünk: 3100 Salgótarján Klapka György út 4.

 

Civil Info

2020.09.18

A "CIVIL INFO - NEA 2021" címmel országos tájékoztatót tartott a Megyei Önkormányzat dísztermében, a Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárság. A hallgatóság információkat kapott a 2021. évi NEA pályázatokról.civil-info.jpgcivil-info2.jpgcivil-info4.jpgcivil-info6.jpg

 

"Szeretet Nap"

2020.09.18

Sréter Ferenc Népfőiskolai Egyesület hagyományaihoz híven megtartotta a "Szeretet Napot". Az óvodások műsora és az elhangzott előadások a résztvevők számára nagy tetszést aratott.szeretet-nap.jpgszeretet-nap2.jpgszeretet-nap3.jpgszeretet-nap5.jpgszeretet-nap7.jpgszeretet-nap9.jpgszeretet-nap10.jpgszeretet-nap11.jpgszeretet-nap12.jpgszeretet-nap13.jpgszeretet-nap14.jpgszeretet-nap15.jpgszeretet-nap16.jpgszeretet-nap17.jpg

 

Esély Napok a Fő téren

2020.09.15

A Civil Hónap keretében az "Esély Napon" több szervezet bemutatta a munkáját, Salgótarján Fő terén. A rendezvényt érdeklődés kísérte.

esely-nap-a-foteren.jpgesely-nap-a-foteren2.jpgesely-nap-a-foteren3.jpgesely-nap-a-foteren4.jpgesely-nap-a-foteren6.jpgesely-nap-a-foteren6.jpgesely-nap-a-foteren7.jpgesely-nap-a-foteren8.jpgesely-nap-a-foteren9.jpgesely-nap-a-foteren10.jpgesely-nap-a-foteren12.jpg

 

 

Civil díj

2020.09.14

A Salgótarjáni Civil Kerekasztal és a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány szervezésében a hagyományoknak megfelelően megrendezésre került a Civil Fórum. Ebből az alkalomból került sor a „Civilek a Városért” -díj átadására, amit a Zagyvarónai Barátság Nyugdíjas Klub kapott a civil közéletben végzett kiemelkedő munkája elismeréseként.

A díjat átadta: Nagyné Taracsák Judit, kuratóriumi elnök

A résztvevők meghallgatták Bódi Györgyné dr. elnök asszony 2019. évi civil munkáról szóló beszámolóját.

 A meghívottakat és a díjazottat műsorral köszöntötték a Trilla Trió tagjai és Nagy Márton Máté zenei előadással. Gratulálunk a díjazottaknak és további jó munkát kívánunk.

 

"Itt van az ősz, itt van ujra"

2020.08.31

 

Meghívás Civil Fórumra

2020.08.26

 

Tisztelt Civil szervezeti vezetők!

Civil Fórum megtartására kerül sor 2020. szeptember 8-án 14 órai kezdettel a Városháza dísztermében.

Várjuk azoknak a civil szervezeteknek a jelentkezését, akik újonnan alakultak, illetve nem voltak eddig tagjai a fórumnak.

Jelentkezni az alábbi e-mail címen lehet: stcivilalapitvany@gmail.com

 

                                       Adatok a civil szervezetről:

Szervezet neve   Címe  Telefonszáma    E-mail címe    Vezető neve

                                                                Weblap

 

 

 

 

Augusztus 25-én ülésezett a Salgótarjáni Civil Kerekasztal

2020.08.25

 

Ülést tartott a Salgótarjáni Civil Kerekasztal 2020. augusztus 25-én a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány működési helyén (Salgótarján Munkásotthon tér 1.)

Bódi Györgyné dr. elnök tájékoztatta a jelenlévőket a közelmúlt civil eseményeiről.

Megvitatta a tagság a „ Civil Ősz” rendezvénysorozat programját. A felmerülő javaslatokkal kiegészítették az eseményeket.

A Civil fórum időpontja: 2020. szeptember 8.  14 óra,  Városháza díszterme.

Ekkor kerül sor a „Civilek a Városért” díj átadására is.

A kerekasztal vezetősége várja az újonnan alakult civil szervezetek jelentkezését az stcivilalapitvany@gmail.com e-mail címen.

Rövidesen sor kerül a Civil Alap pályázatának meghirdetésére, tájékoztatta Széllné Kiss Éva a megjelenteket.

dr. Huszár Máté  alpolgármester elmondta, hogy a koronavírus helyzetre való tekintettel figyeljen mindenki a megjelenő rendelkezésekre.

A szabadban tartandó rendezvények nagyobb biztonságot jelentenek. Utalt a Megyei Bányásznap megrendezésére Salgótarjánban, Baglyasalja helyszínnel 2020. szeptember 5-i időponttal.

Elismeréssel nyilatkozott az eddig megrendezésre került civil rendezvényekről.

Vadasi Zsuzsanna informálta a kerekasztal tagjait a Civil Info-NEA 20-21. rendezvényről.

Helyszín: Megyeháza, 2020. szeptember 16.  17 óra.

A megjelenő NEA pályázatokról tartanak tájékoztatót.

Sok értékes információ hangzott el a civil kerekasztal ülésén.

 

                               Hasznos civil munkálkodást kívánunk mindenkinek.

 

elso-masolat.jpg   masodik-mentes.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

harmadik-mentes.jpg     negyedik-mentes.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

otodik-mentes.jpg     hetedik-mentes.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hatodik-mentes.jpg      nyolcadik.jpg

 

 

 

 

A kettős könyvvitelt vezető szervezetek egyszerűsített éves beszámolójával kapcsolatos tájékoztatás

2020.08.11

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a számviteli törvény szerinti egyes egyéb szervezetek beszámoló készítési és könyvvezetési kötelezettségének sajátosságairól szóló 479/2016. (XII.28.) Korm.rendelet 22.§. (1) bekezdése, valamint 59. §-a alapján a 2019. évben induló üzleti évtől a civil szervezet egyszerűsített éves beszámolója a Pk-542  (Beszámoló kettős könyvvitel 2019.év) nyomtatványba beépített mérleg és ereménykimutatás mellett - a 2011. évi CLXXV. törvény (Ectv.) vonatkozó előírásai figyelembevételével - a Számviteli törvény szerinti kiegészítő mellékletet is kell, hogy tartalmazza.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a szervezet által elkészített kiegészítő mellékletet pdf-formátumban tudják a nyomtatványhoz csatolni.

Az Ectv. 29.§. (4) bekezdése szerinti támogatási programmal kapcsolatos adatok a Pk-nyomtatványban beépített ún. "Kiegészítő melléklet" lapokon vagy a csatolt Számviteli törvény szerinti kiegészítő mellékletben is bemutathatók.

Amennyiben a beszámoló nyomtatványokkal kapcsolatban bármilyen kérdés, illetve probléma merülne fel, kérjük hogy azt a civilinfo@obh.hu email címre szíveskedjenek jelezni.

 

A Civil Információs Centrum új neve Civil Közösségi Szolgáltató Központ (Civil Központ)

2020.08.11

Az országban működő Civil Információs Centrumok 2020. július 1-jétől  - a Civil törvény módosítása értelmében - Civil Közösségi Szolgáltató Központ néven folytatják a munkát  (a Civil Információs Centrum megnevezés megszűnik).

Az elnevezés módosítása azt a törekvést hangsúlyozza, hogy a 20 megyei/fővárosi Civil Központ egy országos hálózat részeként aktívan segíti a hozzájuk forduló civil szervezetek közösség- és értékteremtő tevékenységét.

Az új elnevezés nem hoz tartalmi változást az eddig végzett tevékenységhez képest, továbbra is várják a civil szervezetek képviselőit.

civil-kozpont.jpg

 

 

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Következő »