Segítők segítése Salgótarjánban TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01651

SEGÍTŐK SEGÍTÉSE SALGÓTARJÁNBAN

TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01651

KÖSZÖNJÜK A MAGYARÁLLAM
ÉS AZ EUROPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT.

TÁMOGATÓ:

Pénzügyminisztérium
Regionális Fejlesztési Operatív
Programok Irányító Hatósága

KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET:

Magyar Államkincstár Nógrád Megyei Igazgatóság Állampénztári Iroda Regionális Fejlesztési Programok Osztálya 3100 Salgótarján, Rákóczi út 15.

KEDVEZMÉNYEZETT:

Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány 3100 Salgótarján, Klapka György út 4.

TÁMOGATÁS ÖSSZEGE:

15.000.000 Ft

TÁMOGATÁS INTENZITÁSA:

100% vissza nem térítendő

PROJEKT ÖSSZKÖLTSÉGE:

15.000.000 Ft

MEGVALÓSÍTÁS HELYE:

3100 Salgótarján, Klapka György út 4. 3876 hrsz-ú

MEGVALÓSÍTÁS IDŐTARTAMA:

2021.01.01-2022.01.30.

A projekt 2000 karakteres összefoglalása

A projekt megvalósítási időszaka: 2021.01.01-2022.01.30

A projekt egyik célja, hogy közösségfejlesztő és a kulturális programszervező szakemberek részére nonformális műhelyfoglalkozásokat biztosít új típusú módszerek és eszközök alkalmazásával. A projekt másik célja, hogy a közművelődés területén szervezett rendezvény, programok, események és a kreatív ipart érintő műhelymunkák megvalósításához a közreműködő szakembereket fejlesszük, ezáltal új típusú ismereteket és készség szinten alkalmazható új közösségfejlesztő módszereket, eszközöket ismernek meg.

A projekt szükségességének alátámasztása, előzmények: A Terület- és Településfejlesztési Operatív program átfogó célja, hogy kísérleti jelleggel, integrált és program alapú fejlesztések kerüljenek megvalósításra városi szinten. A helyi közösségek részvételének és tudatosságának fokozása, a helyi civil társadalom megújítása, a helyi közösségi alapú gazdaság fejlesztése érdekében. Salgótarjánban bár számos civil program kerül megvalósításra évről évre az innováció és az interaktivitás sokszor hiányzik ezekből a programokból és a közösségi terek kihasználtsága sem minden esetben éri el a kívánatos szintet. Ezen hiányosságok indokolják és támasztják alá jelen projektünk szükségességét és időszerűségét.

Megvalósítandó tevékenységek: Eszközbeszerzés. 3 db 8 hónapos szakmai műhelyfoglalkozás, 3 db 4 hónapos műhelyfoglalkozás, 3 db tapasztalatcsere programelem a külső városrészekben, 1 db 1 napos tanulmányút Borsod megyébe, 1 db 2 napos tanulmányút Szombathelyre a helyi Civil Kerekasztalhoz és a Művészetek Völgyébe, 1 db projektzáró Műhelykonferencia.

Elérni kívánt eredmények: 12 db programunk, programelemeink megvalósításával erősítjük a salgótarjáni civilek és közművelődési szakemberek közösségeit. Minimum 230 főt bevonunk programjainkba a projekt végrehajtása során. Felpezsdítjük, aktivizáljuk 6 db közösségi tér működését. A szakemberek, civilek és aktív önkéntesek képzésével hozzájárulunk a pezsgőbb civil és kulturális élethez Salgótarjánban.